Ziua Națională a Inimii – 4 MAI 2016

În conformitate cu Directivele Organizației Mondiale a Sănătății, a fost instituită și în țara noastră Ziua Națională a Inimii, care se marchează anual, din 1997, la 4 mai.

FLYER - ZIUA INIMII I

Ziua Națională a Inimii a fost introdusă în România pe 4 august 1996, în urma Sesiunii Speciale privind Riscul Cardiovascular a Academiei de Științe Medicale, care a avut loc în primăvara aceluiași an. Această zi reprezintă un prilej de a atrage atenția asupra creșterii alarmante a numărului de afecțiuni cardiovasculare.

Boala cardiovasculară este situată pe locul întâi în ceea ce privește cauza de mortalitate în Europa, atât la femei cât și la bărbați, potrivit Cartei europene a sănătății cardiovasculare, publicată pe site-ul heartcharter.org. Potrivit Societății Române de Hipertensiune, în România, boala cardiovasculară determină peste 62% din totalul deceselor. Statisticile preconizează că, la nivel mondial, până în anul 2030, 23,6 milioane de oameni vor muri din cauza afecțiunilor cardiovasculare, principalele cauze pentru apariția a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare fiind alimentația nesănătoasă, sedentarismul, alcoolul, stresul și fumatul.

Ziua Națională a Inimii la Arad, 4 mai 2016

Direcția de Sănătate Publică alături de Centrul Județean de Voluntariat și alte organizații nonguvernamentale, sprijiniți de către voluntari, inclusiv străini din cadrul Serviciului European de Voluntariat prin Programul Erasmus + au inițiat o campanie de conștientizare a populației tinere, precum şi a părinților, în privința riscului cardiovascular pe termen mediu şi lung asociat cu consumul şi abuzul de alcool.

Vă invităm să reflectați şi să luați parte la aceste activităţi, ca un efort comun de a reduce consumul de alcool în rândul tinerilor –  investiție pentru o comunitate mai sănătoasă şi mai prosperă.

 

FLYER - ZIUA INIMII II

FLYER - ZIUA INIMII III