Ziua Internațională a Dansului va fi sărbătorită și la Arad. Înscrie-te în program

Pentru al treilea an consecutiv la Arad se va marca Ziua Internațională a Dansului. Inițiatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Asociația Doma Art Style și Asociația Centrul Județean de Voluntariat.

FLYER - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DANSULU ÎN ARAD

Anul acesta evenimentul va fi organizat în data de 5 mai 2016, data de 29 aprilie când este celebrată Ziua Internațională a Dansului cade conform calendarului ortodox în  săptămâna patimilor, vinerea fiind conform calendarului religios ortodox Vinerea Mare – moartea si îngroparea Domnului; Sfânta și Marea Vineri.

Istorie

În 1982, Institutul International de Teatru, prin Comitetul International al Dansului, a hotărât ca în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Internațională a Dansului. Sărbătoarea comemorează astfel și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Potrivit tradiției evenimentului, în fiecare an, o personalitate a dansului transmite un mesaj in toate instituțiile din lume dedicate artei dansului. Anul acesta, mesajul îi aparține lui Julio Bocca, unul dintre cei mai importanți dansatori argentinieni ai tuturor timpurilor: “Dansul presupune disciplina, munca, instrucție, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care alții nici nu le-ar înțelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naște un limbaj universal, familiar.

Dansul ne face plăcere, ne eliberează și ne oferă consolare, ca răspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea păsărilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”.

Ziua Internațională a Dansului încurajează promovarea dansului in lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toți iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Beneficiile dansului

 Dansul reprezintă o descărcare prin ritm și mișcare a diferitelor sentimente sau trăiri, prin dans exprimăm bucuria, tristețea, iubirea sau dorința. Prin dans socializăm, comunicăm, indiferent de limba vorbită sau din cultura din care venim. Dansul formează și întărește spiritul de echipă sau de competiție.

Pe lângă beneficiile asupra spiritului, multe dansuri au un efect pozitiv şi asupra trupului, menținându-l în formă, sau a comportamentului.

Și ajuta nu doar dansul, ci și muzica care îl însoțește întotdeauna.

Pe copii dansul îi ajută să crească fizic, le întărește musculatura și le îmbunătățește postura și flexibilitatea.

Emoțional, dansul poate fi un remediu împotriva timidității, depresiei, tulburărilor de comportament, iar sub aspect intelectual s-a dovedit că mișcarea ajută pe cei cu deficiențe legate de procesul de învățare, pentru ca mintea și trupul sunt un întreg.

Înainte de inventarea scrisului dansul era mijloc de expresie pentru a transmite poveștile de la o generație la alta, și, înainte de a exista tratamente medicale dansul a fost metodă de vindecare.

Programul evenimentului în 2016

Evenimentul, va debuta pe Platoul Palatului Administrativ din Arad începând cu ora 15:00;

Programul Zilei Internaționale a Dansului la Arad:

15.00 – 15.30 – Zumba Kids cu Iuliu;

15.30 – 16.00 – Dans Modern cu Ioana;

16.00 – 16.30 – Hip Hop cu Radian;

16.30 – 17.00 – Zumba cu Nichol & Iuliu;

17.00 – 17.30 – Break Dance cu Beat;

17.30 – 18.00 – Hip Hop cu Andra Crisan;

18.00 – SPECTACOL;

Înscrie-te la cursurile din aer liber!

 Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea unui formular. Primii 20 de înscriși la fiecare curs primesc un tricou personalizat pe care aceștia îl vor purta la eveniment.

Termenul de înscriere, de trimitere a formularului la adresa de mail: voluntariatarad@gmail.com este 4 mai 2016, ora 18.00.

DESCARCĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

Înscrie-te ca și voluntar, sprijină organizarea acestui eveniment!

 Înscrierile se fac până în 22 aprilie 2016, ora 18:00. Se va trimite pe adresa de mail voluntariatarad@gmail.com următoarele informații: (Nume, Prenume, adresa de mail, număr de telefon și textul VOLUNTAR ZIUA INTERNAȚIONALĂ a DANSULUI).

Participanții și voluntarii înscriși la această activitate vor primi certificate de participare din partea organizatorilor.