Ziua Europei, organizată și în acest an în Arad. Participă și tu!

Ziua Europei va fi sărbătorită și în acest an în Arad, pe 9 mai, între orele 11.00 şi 15.00, pe Platoul Palatului Administrativ.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiul Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Asociația Educatio, Centrul Județean de Voluntariat Arad.

Sărbătorită în fiecare an pe 9 mai, Ziua Europei este ocazia perfectă pentru a celebra şi a le reaminti cetăţenilor europeni cele trei principii ce stau la baza Uniunii Europene – unitate, respect şi toleranţă

Arădenii vor avea ocazia să ia parte la spectacolele tematice de dansuri tradiționale ale tărilor membre UE sau să viziteze corturile de prezentare ale tărilor realizate de către realizate de către instituții de învățământ, ONG sau voluntari, sărbătorind Ziua Europei împreună.

 Organizatorii fac apel public pentru înregistrarea participanților

Astfel se pot înscrie ONG-uri, instituții de învățământ, organizații de tineret/studențești/ non-politice, grupuri de cetățeni interesați în activitățile principale:

  • Prezentare stand țară al unei țări membre a UE
  • Prezentare dans tradițional al unei țări membre a UE

Înscrierile se fac până la data de 26 aprilie 2016, prin completarea formularului de înregistrare și expedierea acestuia la adresa de mail: voluntariatarad@gmail.com.

 Implică-te ca și VOLUNTAR

Promotorii recrutează voluntari, care să contribuie la amenajarea standului Uniunii Europene iar cei care au talent și timpul le permite la realizarea unui dans sincron tematic pentru deschiderea evenimentului.

Înscrierile se fac până la data de 26 aprilie 2016, prin trimiterea unui e-mail cu datele de contact (nume, prenume, mail, telefon, și DANS SINCRON – doar dacă voluntarul optează pentru această activitate) la adresa de mail: voluntariatarad@gmail.com alături de mesajul Voluntar la Ziua Europei.

FORMULAR ÎNSCRIERE 9 MAI 2016 – ZIUA EUROPEI

FORMULAR ONLINE –  ÎNSCRIERE 9 MAI 2016 – ZIUA EUROPEI

Regulamentul se găsește accesând adresa de web: voluntariatarad.ro.

Organizatorii au pregătit următorul program:

Ora 11.00 Organizarea standurilor de prezentare a ţărilor europene de către şcolile/institutiile/ong-rile înscrise în proiect: imagini, artă, tradiţie, obiceiuri, tradiţie culinară, atracţii turistice, port popular, realizări remarcabile în diferite domenii;

Ora: 11.30 Distribuirea unor materiale de informare  despre UE și EUROPA;

Ora 12.00 Deschiderea oficală a evenimentului;

Ora 12.30 Vizitarea standurilor de către membrii comunităţii oraşului, pe fundalul muzical reprezentat de muzica ţărilor europene;

Ora 12.30 – 14.00 Prezentarea unor momente de dans specifice țărilor europene;

15.00 Închiderea activităților

Se estimează un impact pozitiv în ceea ce privește participanții și spectatorii cel putin din perspectivele adoptării unui stil de viață activ îndreptat către valorile Uniunii Europeneși creșterii capacității acestora de se implica în proiecte comunitare;

 Contact:

 Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad

Arad, Revoluției 87 ap 6

www.voluntariatarad.ro

mail: voluntariatarad@gmail.com

Tel: +407494808435 sau +40733532735

Facebook: https://www.facebook.com/voluntariatarad