Implică-te ca și voluntar în proiectul Fii Ecologic!

Beneficiarul, recrutează minim 10 voluntari pentru activitățile proiectului: administrativ, campania de promovare, organizarea evenimentelor, activitate de eco-jurnalist, foto-video.

12970471_10156787054260181_1928734967_o

Asociația Centrul Județean de Voluntariat din Arad, în perioada 15 Aprilie – 15 iunie 2016, va implementa proiectul Fii Ecologic finanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad. Astfel Centrul Județean de Voluntariat Arad dorește organizarea unei campanii de conștientizare asupra importanței protejării mediului și anume care cuprinde o serie de activități specifice.

Inițiatorii activității sunt: Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad, Poliția Locală Arad, Asociația Educatio, As. Centrul de Excelență Arad, Voluntarii EVS din cadrul Programului Erasmus, proiectele Active Volunteers și Youth Culture.

Beneficiarul, recrutează minim 10 voluntari pentru activitățile proiectului: administrativ, campania de promovare, organizarea evenimentelor, activitate de eco-jurnalist, foto-video.

Să fii voluntar în cadrul proiectului Fii Ecologic înseamnă să îți pese de mediu, să fii ambițios, să fii consecvent în ceea ce faci, pro-activ, să înțelegi că schimbarea se face cu fiecare om în parte și este un efort continuu.

Înscrierile se fac în perioada 18 aprilie – 4 mai 2016 prin completarea formularului de înscriere accesând următorul link: https://www.surveymonkey.com/r/fiiecologic.

Centrul Județean de Voluntariat va organiza în 6 mai 2016, la sediul As. Educatio, Bulevardul Revoluției Nr 87 Arad, Ap. 6. o sesiune de pregătire a voluntarilor înscriși în cadrul proiectului.

Activitățile principale ale proiectului, constau în organizarea concursului de fotografie  și postere ECO, a campaniei de colectare carton și hârtie a campaniei de colectare dopuri PET.

Aceste campanii vor fi închise de către activitățile de diseminare, acțiunea ART ECO – realizare tablouri din dopuri PET și nu în ultimul rând de un vernisaj Eco într-o locație publică din Arad. Toate activitățile se desfășoară începând din 15 aprilie  până în 15 iunie 2016.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR

  • tineri cu vârsta cuprinsă între 12 si 35 de ani, interesați de natură, ecologie, voluntariat, și motivați să participe activ în cadrul unui proiect de tineret, de eco-voluntariat.
  • profesori coordonatori de activitate din instituțiile de învățământ din Municipiul Arad
  • colaboratori, parteneri care văd în scopul proiectului un țel comun
  • voluntari motivați de tema proiectului și cu disponibilitate de timp
  • reprezentanți ai comunității, structuri ale administrației locale, ONG

GRUPUL ȚINTĂ VIZAT

 220 participanți la activitățile proiectului din care:

40 participanți elevi (gimnaziu și liceu) – minim 2 participanți elevi din fiecare instituție de învățământ selectată ca și partener în cadrul concursului de postere/colaje ecologice.

20 profesori coordonatori activitate din fiecare instituție de învățământ (profesor de geografie/biologie/chimie/fizică)

30 participanți elevi de gimnaziu – 6 voluntari/instituție de învățământ selectată ca și partener în cadrul cadrul campaniei de colectare hârtie.

5 profesori coordonatori activitate din fiecare instituție de învățământ

30 participanți elevi de liceu – 6 voluntari/instituție de învățământ selectată ca și partener în cadrul cadrul campaniei colectare dopuri PET)

5 profesori coordonatori activitate din fiecare instituție de învățământ

30 participanți, tineri cu vârsta 14-35 de ani, care formează – 5 echipe a câte 6 membrii care participă în cadrul evenimentului realizare tablouri din dopuri PET.

10 voluntari, tineri cu vârsta 14-35 de ani în cadrul activităților proiectului

50 participanți eveniment expoziție (reprezentanți ai comunității, administrației locale, ong-uri, mass media)

În procesul de selecție se va urmări echilibrul de gen, egalitatea de șanse între bărbați și femei.

Selecția participanților, a voluntarilor va respecta condițiile de impuse de legea 350/2005 și legea voluntariatului privind selectarea, instruirea, implicarea și siguranța participanților în proiecte de tineret.

Nu se vor impune candidaților alte condiții de selecție, tocmai pentru a asigura accesul universal spre acest proiect (inclusiv tinerilor cu oportunități reduse, obstacole materiale, sociale).

Mai multe informații pe www.voluntariatarad.ro