Concursul de fotografie și postere ECO în cadrul Proiectului Fii Ecologic!

Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad prin Proiectul Fii ecologic finanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad, organizează un Concurs de fotografie și postere ECO în perioada 15 aprilie 30 mai 2016.

12986492_10156786956335181_878199467_o

Concursul organizat în mai multe etape presupune înscrierea instituțiilor de învățământ, înscrierea elevilor cu lucrarea la secțiunile concursului, perioada publică de vot a lucrărilor, premierea participanților și a câștigătorilor.

Modalitatea de înscriere a partenerilor  și concurenților se face prin completarea formularelor disponibile până la data de 05 mai 2016 accesând link-urile:

Parteneriat cu instituții de învățământ

https://www.surveymonkey.com/r/scolifiiecologic

Înscrierile pentru concurenți (cei care trimit sau vor trimite lucrarea) din cadrul instituțiilor care au semnat parteneriatul accesând link-ul:

https://www.surveymonkey.com/r/participantifiiecologic

Data limită de trimitere a lucrărilor, pentru concurenții înscriși 16 mai 2016, acestea se pot trimite la adresa de mail voluntariatarad@gmail.com sau în plic închis la coordonatorul activității din fiecare instituție de învățământ înscrisă. Lista coordonatorilor va fi disponibilă la pagina proiectului în cadrul website-ului www.voluntariatarad.ro

Secțiunile concursului sunt Fotografie și Postere ECO

Pentru ambele secțiuni lucrările trebuie să se încadreze în tema concursului și anume:

Fotografie – Oameni și natura pentru iar pentru secțiunea Postere ECO: Ecoatitudine.

Fiecare concurent poate înscrie maxim 2 lucrări, una la fiecare secțiune. La secțiunea Postere ECO, lucrarea poate fi un poster realizat de către un program digital sau poate să fie un desen, iar la secțiunea fotografie, aceasta poate fi o fotografie originală sau modificată într-un program specific.

Pe pagina web a Centrului Județean de Voluntariat Arad, se vor publica toate lucrările înscrise și va fi deschis un sistem de vot online pentru public (18-25 mai 2016). Lucrările cu cele mai multe voturi primite din partea publicului vor fi declarate câștigătoare.

Acest concurs își propune să antreneze un număr cât mai mare de elevi și cadre didactice în diverse acțiuni ecologice care urmăresc educarea, formarea și dezvoltarea unei conștiințe ecologice la copii și elevi, valorificând totodată și potențialul creativ al elevilor și copiilor prin organizarea unor activități artistice și plastice care vizează exprimarea liberă a elevilor.

Obiectivele concursului sunt:

  • Dezvoltarea dragostei față de natură;
  • Cultivarea sensibilității artistice și a simțului estetic al elevilor;
  • Dezvoltarea abilităților necesare identificării și investigării problemelor de mediu în scopul participării elevilor la rezolvarea acestora;
  • Stimularea expresivității si creativității elevilor;
  • Dezvoltarea conștiinței ecologice și formarea unui comportament ecologic adecvat protejării mediului și menținerii unui echilibru ecologic;
  • Formarea unei atitudini ecologice active și responsabile care să permită manifestarea unei conduite adecvate în relația cu mediul, prin acțiuni concrete de refolosire a deșeurilor colectate;
  • Dezvoltarea relațiilor de colaborare între diverse unități școlare.

Concursul se adresează elevilor din ciclurile: primar, gimnazial și liceal, dar și cadrelor didactice care doresc să-si dezvolte o atitudine responsabilă față de natură și doresc să-și formeze un comportament ecologic de protejare a mediului înconjurător.

Toate lucrările vor fi expuse în 11 iunie 2016 la evenimentul final de închidere a proiectului Fii ecologic.

Inițiatorii activității sunt: Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad, Poliția Locală Arad, Asociația Educatio, As. Centrul de Excelență Arad, Voluntarii EVS din cadrul Programului Erasmus, proiectele Active Volunteers și Youth Culture.