Campanie de colectare hârtie și carton în cadrul proiectui Fii Ecologic!

Proiectul se desfășoară în perioada 15 aprilie - 15 iunie și urmărește să să conștientizeze elevii cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de hârtia utilizată.

afis-a3-media-fii-ecologic-CAMPANIE COLECTARE HARTIE -3mm 2016 V2-01

Asociația Centrul Județen de Voluntariat Arad, împreună, Poliția Locală Arad, Asociația Educatio, Asociația Centrul de Excelență Arad, Voluntarii EVS din cadrul Programului Erasmus, proiectele Active Volunteers și Youth Culture sprijiniți de către Centrul Municipal de Cultură Arad au lansat o nouă campanie de informare și educare privind colectarea separată a deșeurilor în cadrul Proiectului Fii Ecologic. Tema campaniei este de a colecta în școlile arădene hârtie și carton în 15 zile prin intermediul elevilor și a profesorilor.

Proiectul se desfășoară în perioada 15 aprilie – 15 iunie și urmărește să să conștientizeze elevii cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de hârtia utilizată.

Organizatorul dorește să recicleze minim 1000 kg hârtie și carton, salvând astfel 17 copaci.

Perioada de înscriere a instituțiilor de învățământ este 15 aprilie – 05 mai 2016.

Înscrierea se face accesând următorul link conectat la pagina web : www.surveymonkey.com/r/colectarehartiefiiecologic

Perioada de colectare a hârtiei este 9-23 mai 2016.

Organizația va oferi câte un tricou personalizat cu numele partenerului, pentru fiecare 50 kg de hartie colectată.

Premierea câștigătorilor și a participanților: 11 iunie 2016, în cadrul expoziției FOTO.

Locuitorii municipiului Arad vor fi expuși la mesajele proiectului „Fii Ecologic!” prin intermediul informațiilor de pe social media, spoturi radio, flyere și afișe distribuite în zonele de afișaj și la sediul partenerilor implicați în proiect.

Grupul țintă estimat pentru proiect este de minim 5 școli generale în care vor fi amplasate containere dedicate colectării hârtiei și a cartonului, aceste parteneriate pot fi extinse la cerere prin înscrierea în program a celor interesați.

Persoanele fizice care doresc să contribuie la această campanie pot solicita sprijin pentru ridicare (doar hârtie și carton) sau o pot trimite la sediul asociației Educatio, Bulevardul Revoluției nr 87 ap 6, Arad.