Campanie de colectare dopuri PET în cadrul proiectului Fii Ecologic!

Campania se va desfășura pe o perioadă de 22 de zile Dopurile vor fi colectate de către elevi într-o cutie oferită de către asociație. Se estimează o colectare de minim 20000 de dopuri PET.

afis-a3-media-fii-ecologic-CAMPANIE COLECTARE CAPACE PET-3mm 2016 V2-01

Asociația Centrul Județean de Voluntariat din Arad implementează proiectul Fii ecologic, finanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad. Prin acest proiect se demarează campania de colectare dopuri PET, acțiune cu acoperire la nivelul instituțiilor de învățământ din Arad care are ca scop educarea si implicarea elevilor și profesorilor în colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaj, cu precădere a celor de tip PET.  Proiectul este organizat in parteneriat cu Poliția Locală Arad, Asociația Educatio, As. Centrul de Excelență Arad, Voluntarii EVS din cadrul Programului Erasmus, proiectele Active Volunteers și Youth Culture.

„Acest proiect este unul îndrăzneț și amplu, pe care ne-am dorit tare mult să îl derulam. Grija față de mediul înconjurător este una dintre valorile asociației noastre și dorim să devenim un sprijin pentru comunitate, contribuind activ la educarea ecologică în special a tinerilor. Mai mult decât o simpla acțiune de colectare dopuri PET, prin acest proiect ne propunem să investim în educație. Astfel, beneficiile vor fi vizibile nu doar pe termen scurt, dar si pe termen mediu si lung prin schimbarea de percepție si atitudine fata de conceptul de reciclare.”, a declarat Varga Glad, președinte al Centrului Județean de Voluntariat Arad.

Elevii sunt așteptați să vină cu dopurile PET la punctele de colectare (cutiile personalizate) aflate în sediul instituțiilor partenere care s-au înscris în proiect. Efortul lor va fi răsplătit cu premii, constând în cărți și tricouri personalizate.

Campania se va desfășura pe o perioadă de 22 de zile Dopurile vor fi colectate  de către elevi într-o cutie oferită de către asociație. Se estimează o colectare de minim 20000 de dopuri PET.

Echipa care va coordona activitatea din fiecare instituție de învățământ va fi formată din minim 6 persoane.

Organizația va oferi câte un tricou personalizat cu numele partenerului, pentru fiecare grup de 500 dopuri de PET colectate. Se estimează colectarea a minim 4000 dopuri/instituție de învățământ.

Dopurile de diferite culori vor fi utilizate pentru realizarea unor tablouri, ECO ART de responsabilizare a comunității. Tablourile vor conține imagini sau mesaje de responsabilizare a comunității.

Perioada de înscriere a instituțiilor de învățământ: 15 aprilie – 05 mai 2016.

Înscrierile se pot face online accesând următorul link:

https://www.surveymonkey.com/r/colectaredopuriPET

După înscriere, partenerii vor primi cutia în care se vor colecta dopurile.

Perioada de colectare dopuri PET 9-30 mai 2016.

Premierea câștigătorilor și a participanților: 11 iunie 2016, în cadrul expoziției FOTO.

În fiecare săptămână, PET-urile strânse la punctele de colectare vor fi preluate de către voluntarii Centrului Județean de Voluntariat, sortate pe culori și pregătite pentru Evenimentul ECO ART – tablouri creative realizate din dopuri PET.

Asociația Centrul Județean de Voluntariat, prin proiectul Fii Ecologic, militează pentru responsabilitatea individuală fata de mediu a fiecărui cetățean în parte și promovează ecologia ca stil de viață. Prin activitățile special concepute pune accentul pe informarea la comunității arădene in legătură cu avantajele colectării selective a deșeurilor și a conviețuirii într-un mediu curat.